Bewaak de temperatuur van je producten met een datalogger!

Voor temperatuurafhankelijke producten is het belangrijk dat er een constante temperatuur wordt aangehouden tijdens het transport. Door middel van een datalogger kan de temperatuur van de transportruimte nauwkeurig in de gaten worden gehouden.

datalogger

Wat is een datalogger?
Een datalogger of datarecorder is een meetinstrument dat verschillende gegevens registreert. Deze gegevens worden gemeten door externe instrumenten of geïntegreerde sensoren. Een datalogger is voorzien van een microprocessor, intern geheugen en diverse sensoren die een nauwkeurig en uitgebreide weergave geeft van de omstandigheden in de ruimte.

Nauwkeurig en uitgebreid
Dataloggers worden in de logistiek voornamelijk ingezet voor het bewaken van de voedselketen en HACCP-registraties. De loggers die wij aanbieden zorgen ervoor dat de temperatuur constant gemonitord wordt. Daarnaast bieden deze dataloggers vaak de mogelijkheid om ook andere relevante gegevens te verzamelen zoals o.a.:

  • De openingstijden van de transport ruimte.
  • De status van de accu / motor.
  • Wanneer de walstroom is ingeschakeld.
  • GPS- positie van het voertuig.

Eenvoudige temperatuur datalogger
Een eenvoudige logger wordt tussen de producten geplaatst en meet en registreert de temperatuur. Achteraf kunnen de gegevens worden uitgelezen op de computer of zelfs via je smartphone door middel van een app.

Online temperatuur datalogger
Met een online datalogger kan realtime de temperatuur gemonitord worden. De logger verzamelt de gemeten temperatuur, tijdstip en gegevens van eventuele uitbreidingen. Deze gegevens worden via het mobiele netwerk verstuurd naar de cloud, waarna deze via een (web) app in te zien is.

Meer weten? Of Benieuwd welke loggers wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op!